Menu

+30 2421 0 29100

[email protected]

Μήνυμα 2020

HomeΑρχικήΜήνυμα 2020
HomeΑρχικήΜήνυμα 2020

 

2020-1

Φίλες και φίλοι μου,

Το 2019 φεύγει και με βρίσκει περήφανο και χαρούμενο για όλους εσάς που με ακολουθείτε ως σύμβουλο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης για την δική σας εξέλιξη!

Χαίρομαι γιατί το προηγούμενο έτος όλοι είχατε ένα κοινό στοιχείο. Σταματήσατε να συμβιβάζεστε με την αρνητικότητα και συνεπώς με την αποτυχία. Το προηγούμενο έτος βέβαια υπήρξε και δύσκολο για πολλούς.

Μία ακόμα  χρονιά κρίσης, σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, πολιτιστικό, ψυχολογικό, αλλά και θρησκευτικό επίπεδο. Μια ακόμα χρονιά που συμβαδίζει με την σημερινή εποχή. Μια εποχή μεγάλων και γρήγορων αλλαγών. Μια εποχή που μπορεί να αλλάξει, εξαθλιώσει ή και εξαφανίσει ολόκληρες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες, ακόμα και έθνη. Στη περίπτωσή μας, για άλλη μια χρονιά το Ελληνικό κράτος έχει αποδειχτεί ανύπαρκτο ή και «πιόνι» διαφόρων συμφερόντων σε πολλές των περιπτώσεων. Όταν ο απλός κόσμος υποφέρει και οι φορείς απλά παρατηρούν και καταγράφουν την κατάσταση, αποδεικνύουν ότι είναι αδύναμοι να πράξουν το οτιδήποτε,  μιας και στην ουσία δεν ξέρουν τι θα μπορούσαν να κάνουν, εκτός από δηλώσεις συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο λαό. Ο ίδιος απλός κόσμος, ο βαθιά σκεπτόμενος και ο μη, με το ηθικό του μαραμένο δεν μπορεί δυστυχώς να αντιδράσει. Πιστεύει ότι έτσι είναι το «σύστημα» και κανένας δεν τα βάζει με το «σύστημα». Εκτός βέβαια από ελάχιστες εξαιρέσεις μεμονωμένες, ελάχιστες φωνές που προσπαθούν είτε να αφυπνίσουν τον κόσμο, είτε να του απαλύνουν λίγο τον πόνο.

Ο νεότερος κόσμος κάτω των 25, φλερτάρει συνεχώς με το μεγαλύτερο φόβο του, που είναι το να ζήσει. Όσοι είναι σήμερα πάνω από 25 ετών έχουν μεγαλώσει, εκπαιδευτεί, και έχουν θέσει όνειρα και στόχους σε ένα κοινωνικό μοντέλο που δεν ισχύει πια. Η πλειοψηφία των ανθρώπων έχει παραδοθεί στον φόβο και στην απελπισία. Νιώθουν προδομένοι, νιώθουν εξαπατημένοι από τους δικούς τους ανθρώπους. 

2020-2

Ας υποδεχτούμε το 2020 λοιπόν, με πίστη, αισιοδοξία και ας θυμόμαστε ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε στο σύγχρονο κόσμο είναι να ξεχάσουμε τελείως αυτά που ξέραμε ως δεδομένα. Να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να κοιτάξουμε μπροστά, και να θέσουμε ως προτεραιότητά μας το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και να φανούμε χρήσιμοι στον εαυτό μας, στην οικογένειά μας, στους φίλους μας, και γενικότερα στον συνάνθρωπό μας. Το σημαντικότερο, είναι να διατηρήσουμε αμείωτη την ελπίδα. Γιατί, η  ελπίδα είναι καθήκον και όχι πολυτέλεια. Το να ελπίζεις, δεν σημαίνει να ονειρεύεσαι, αλλά να έχεις τη δύναμη να μετατρέπεις τα όνειρά σου σε πραγματικότητα. Ευλογημένοι είναι αυτοί που ονειρεύονται και που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το τίμημα για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Ως Ινστιτούτο Συστημικής Επαγγελματικής και Προσωπικής Ανάπτυξης δεσμευόμαστε ότι και το 2020, θα είμαστε δίπλα σε όλους όσους από εσάς επιλέγετε να μην είστε συνηθισμένοι άνθρωποι! Σε όλους όσους από εσάς αναζητάτε την ευκαιρία και όχι την ασφάλεια. Διακινδυνεύετε  με ευφυή τρόπο, ονειρεύεστε και χτίζετε,  μπορεί μερικές φορές να πέφτετε, αλλά πάντα σηκώνεστε και πετυχαίνετε.

Σε όλους όσους από εσάς αρνείστε να ανταλλάξετε την ελευθερία σας με την ευεργεσία. Αρνείστε να ανταλλάξετε την αξιοπρέπειά σας με την ελεημοσύνη.

Σε όλους όσους από εσάς δεν δειλιάζετε μπροστά σε οποιοδήποτε ισχυρό, ούτε λυγίζετε  μπροστά σε οποιαδήποτε απειλή.

Γιατί γνωρίζετε ότι είναι κληρονομιά μας να στεκόμαστε όρθιοι, περήφανοι και άφοβοι, να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε ΕΜΕΙΣ για ΕΜΑΣ, να απολαμβάνουμε τα πλεονεκτήματα της δημιουργίας μας και να αντιμετωπίζουμε αυτόν τον κόσμο γενναία.


Γιατί όλοι μαζί μπορούμε ... 

«Να κάνουμε αυτό τον κόσμο καλύτερο, τόσο για αυτήν, όσο και για τις επόμενες γενεές».


 

Με αγάπη,

Γεώργιος Δεληκώστας ΜΒΑ