Menu

+30 2421 0 29100

[email protected]

Podcast

Άκου - Σκέψου - Μίλα

Αυτοπεποίθηση

Ένα σύνηθες ερώτημα σας, σχετίζεται με την αυτοπεποίθηση. Πολλοί από τους φίλους ακροατές,  τονίζουν ότι δεν έχουν αυτοπεποίθηση και θα έκαναν σχεδόν τα πάντα για να ξεφύγουν από αυτή την κατάσταση. Στο σημερινό επεισόδιο προτείνονται ορισμένα βήματα, που μπορεί ο καθένας μας να κάνει άμεσα, ώστε να ξαναβρεί την χαμένη του αυτοπεποίθηση. Στη σειρά αυτή, των mini podcasts, απαντώ μέσα σε ένα με ενάμιση λεπτό, σε ερωτήματα που δέχτηκα είτε σε κάποιες συνεδρίες, είτε σε μηνύματα που έλαβα από εσάς.

Τι θα μπορούσα να κάνω για να είμαι πιο ευτυχισμένος

Στο σημερινό  επεισόδιο δίνεται μία "μυστική συνταγή" με εφτά υλικά, που εάν συνδυαστούν σωστά όντως μπορούν να σου προσφέρουν πραγματική ευτυχία. Στη σειρά αυτή, των mini podcasts, απαντώ μέσα σε ένα με ενάμιση λεπτό, σε ερωτήματα που δέχτηκα είτε σε κάποιες συνεδρίες, είτε σε μηνύματα που έλαβα από εσάς.

Μήπως έχω κατάθλιψη;

Στο σημερινό  επεισόδιο ένας φίλος μας αναρωτιέται εάν έχει κατάθλιψη... κι αν ναι, τί θα μπορούσε να κάνει;  Στη σειρά αυτή, των mini podcasts, απαντώ μέσα σε ένα με ενάμιση λεπτό, σε ερωτήματα που δέχτηκα είτε σε κάποιες συνεδρίες, είτε σε μηνύματα που έλαβα από εσάς.

Όλοι με θεωρούν δεδομένο

Στο σημερινό  επεισόδιο ένας άνδρας δεν αντέχει άλλο. Είναι καλό παιδί. Όλοι τον θεωρούν δεδομένο και νιώθει ότι όλοι τον εκμεταλλεύονται...

Η φίλη μου έχει πρόβλημα και δεν ακούει κανέναν

Στη σειρά αυτή, των mini podcasts, απαντώ μέσα σε ένα με ενάμιση λεπτό, σε ερωτήματα που δέχτηκα είτε σε κάποιες συνεδρίες, είτε σε μηνύματα που έλαβα από εσάς. Στο σημερινό  επεισόδιο μια νεαρή γυναίκα αναρωτιέται πώς μπορεί να βοηθήσει τη φίλη της που ναι μεν έχει μεγάλο πρόβλημα, αλλά παρόλα αυτά δεν ακούει τίποτα και κανέναν

 

Αναβλητικότητα

Στο σημερινό  επεισόδιο μια γυναίκα αναγνωρίζει ότι ένα βασικό της χαρακτηριστικό είναι η Αναβλητικότητα. Και αυτό είναι που καταστρέφει τη ζωή της. Χρησιμοποιώντας μια πολύ απλή "τεχνική" θεωρούμε ότι εάν ακολουθηθεί ευλαβικά  θα της λύσει οριστικά το πρόβλημα. Στη σειρά αυτή, των mini podcasts, απαντώ μέσα σε ένα με ενάμιση λεπτό, σε ερωτήματα που δέχτηκα είτε σε κάποιες συνεδρίες, είτε σε μηνύματα που έλαβα από εσάς.

Κρίσεις Πανικού

Στο σημερινό  επεισόδιο ένας φίλος μου έστειλε ένα e-mail, και λέγοντας μου ότι τον τελευταίο καιρό παθαίνει συνεχώς κρίσεις πανικού, αναρωτιέται εάν θα μπορούσε να κάνει κάτι και να τις σταματάει την ώρα που ξεκινούν.  Στη σειρά αυτή, των mini podcasts, απαντώ μέσα σε ένα με ενάμιση λεπτό, σε ερωτήματα που δέχτηκα είτε σε κάποιες συνεδρίες, είτε σε μηνύματα που έλαβα από εσάς.

Η μητέρα μου είναι τοξική

Στο σημερινό  επεισόδιο μια 25χρονη παντρεμένη κοπέλα, μας λέει ότι μητέρα της είναι τοξική... δεν ξέρει τι να κάνει...

Βαριέμαι...

Στη σειρά αυτή, των mini podcasts, απαντώ μέσα σε ένα με ενάμιση λεπτό, σε ερωτήματα που δέχτηκα είτε σε κάποιες συνεδρίες, είτε σε μηνύματα που έλαβα από εσάς. Στο σημερινό  επεισόδιο ένας νεαρός μου λέει ότι βαριέται. Τον ενοχλεί και θέλει να το αλλάξει...
 

Αυτός ο χωρισμός με ξεπερνάει

Στη σειρά αυτή, των mini podcasts, απαντώ μέσα σε ένα με ενάμιση λεπτό, σε ερωτήματα που δέχτηκα είτε σε κάποιες συνεδρίες, είτε σε μηνύματα που έλαβα από εσάς. Στο σημερινό  επεισόδιο μια νεαρή γυναίκα μόλις έχει χωρίσει και δεν την παλεύει....

Radio Podcast

Κρίσεις Πανικού (Α' Μέρος)

Στο σημερινό Radio Podcast μιλάμε για Κρίσεις Πανικού. Εξετάζουμε σε γενικές γραμμές  τις κρίσεις πανικού, τόσο τις ημερήσιες όσο και τις νυχτερινές και βλέπουμε τις διαφορές μεταξύ κρίσεων πανικού και κρίσεων άγχους. Απαραίτητο εφόδιο για να μπορούμε να ξεχωρίζουμε τις διαφορές έτσι ώστε να προβαίνουμε στις κατάλληλες στρατηγικές διαχείρισης τους...

Επανασύνδεση

Στο σημερινό Radio Podcast, μιλάμε για επανασύνδεση. Ορμώμενος από ένα περιστατικό που ήρθε στο γραφείο μου, αναλύουμε τις προϋποθέσεις μιας επιτυχημένης επανασύνδεσης και χρησιμοποιώντας την μέθοδο των "πιθανών σεναρίων" αντλούμε σημαντικές πληροφορίες, που θα βοηθήσουν, όλους εσάς που βιώνεται παρόμοιες καταστάσεις, να ξεκαθαρίσετε μέσα σας ορισμένα  βασικά πραγματάκια  έτσι ώστε "ελεύθεροι" να διαμορφώσετε τη δική σας στρατηγική.     

Απιστία

Στο σημερινό Radio Podcast, μιλάμε για την απιστία. Βλέπουμε τις 5 κατηγορίες της, τις αιτίες που συνήθως την προκαλούν, όλα όσα συμβαίνουν μετά την αποκάλυψη της, (συναισθήματα, αντιδράσεις κ.α.), και από τις δύο πλευρές, το τι θα μπορούσε να κάνει το ζευγάρι εάν αποφάσιζε να ξαναχτίσει τη σχέση του από την αρχή, και κλείνουμε με σχόλια και τοποθετήσεις δικές σας, δίνοντας τη δική μας οπτική γωνία, (μετά την απαραίτητη έρευνα) για το εάν αυτά που λέτε αποτελούν μύθο ή πραγματικότητα. 

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας (8-3-2022)

Στο σημερινό Radio Podcast θα μάθουμε μερικά πράγματα για την ημέρα αυτή και ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός. Παρατήρησα ότι πολλοί (άντρες και γυναίκες… κυρίως γυναίκες) υπερασπίζονται με σθένος την ημέρα αυτή, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί, που δεν ξέρουν τι υπερασπίζονται. Το σημερινό επεισόδιο χωρίζεται σε τρία μέρη: Στο πρώτο μέρος θα κάνουμε μία Ιστορική Αναδρομή. Στο δεύτερο μέρος θα δούμε Την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας μέσα από τα μάτια ενός άντρα, του Βασίλη Κουρουμιχάκη, μέσα από ένα άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο Queen.gr Και στο τρίτο μέρος θα δούμε την  Έλσα Μπάρδα (κλινική ψυχολόγο) να μας αναλύει γιατί ο άνδρας δυσκολεύεται να καταλάβει και να αναγνωρίσει την σύγχρονη γυναίκα, μέσα από ένα άρθρο της που δημοσιεύτηκε στο πρώτο θέμα.

Φόβοι

Στο σημερινό Radio Podcast, ασχολούμαστε με το θέμα του φόβου. 

Εξηγούμε τι είναι φόβος και τι φοβία, κάνουμε μια κατηγοριοποίηση των φόβων, αναζητούμε μερικές αιτίες που κρύβονται πίσω από τους φόβους αλλά και δίνουμε μερικές κατευθυντήριες γραμμές που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες στον οποιονδήποτε "παλεύει" με τους φόβους του. 

Τέλος κάνουμε και μία αναφορά για τους φόβους που προκαλούνται από τον Κορωναΐο, "πανδημία" κτλ.,  δίνοντας ταυτόχρονα  μερικές απλές συμβουλές για τη διαχείριση τους. 

 

Όνειρα

Στο σημερινό Radio Podcast μιλάμε για «όνειρα» και αναπτύσσουμε 8 στάδια τα οποία θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα.

1. Το Όνειρo είναι δικό σας και μην επιτρέψετε σε κανένα να σας το κλέψει.

2. Σταματήστε να προσπαθείτε και απλά κάντε το

3. Συναναστραφείτε με νικητές

4. Θέστε σωστά τους στόχους σας

5. Γίνεται Ηγέτες

6. Αναπτύξτε  την εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας

7. Διαχειριστείτε σωστά τα χρήματα σας

8. Προσέξτε τα λόγια σας

 

Αρνητικότητα γύρω μας - Μεταπανδημικό Στρες

Σ'  αυτό το Radio Podcast, απαντώνται ερωτήματα διαφόρων ακροατών, που σχετίζονται με την διαχείριση της αρνητικότητας γύρω μας, την επανάληψη μοτίβων του τύπου θύμα - θύτη, τις ενέργειες που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να σώσουμε έναν γάμο, την βάση της επανεκκίνησης μας, και τέλος  γίνεται μια προσπάθεια κατανόησης του πιθανού σεναρίου ενός "μεταπανδημικού στρες"

Ας ξεκινήσουμε την χρονιά μας στοχευμένα 

Χρόνια πολλά... Καλή και Ευλογημένη Χρονιά... 

Πρωτοχρονιά σήμερα, πρώτη εκπομπή της νέας σειράς των Radio Podcasts "Μιλάμε για σένα" ...

Και δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα από μία συζήτηση με την μοναδική Ντεμίνα Μασούλα. 

Μία συζήτηση που ασχολείται με  στόχους, απλούς, βατούς που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ζωή του οποιοδήποτε από μας. 

Στόχους που ανασύρονται μέσα από τη συνειδητοποίηση της καθημερινότητας μας, ισορροπώντας τις πέντε διαστάσεις της ανθρώπινης φύσης.

OverThinking

Στο σημερινό Radio Podcast, ασχολούμαστε με  OverThinking... Υπερανάλυση των πάντων... τι είναι, τι προβλήματα προκαλεί σε σωματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να το διαχειριστούμε, ακόμα και να το εξαλείψουμε. και τέλος κλείνουμε με το. Α και το Ω της Προσωπικής Ανάπτυξης, της προσωπικής εξέλιξης... την ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ !!!

Έννη Λεβέντη

Στο σημερινό Radio Podcast, γνωρίζουμε την μοναδική δημοσιογράφο και συγγραφέα ΕΝΝΗ ΛΕΒΕΝΤΗ.  Την ακολουθούμε στο ταξίδι της επαγγελματικής, μέχρι σήμερα, πορείας της, αλλά και ανιχνεύουμε τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια. Συζήτησα μαζί της  για πολλά πράγματα, σε μια προσπάθεια να την γνωρίσω καλύτερα, αλλά ομολογώ ότι το ενδιαφέρον μου επικεντρώθηκε στην  βιωματική συζήτηση που είχαμε για το "τι εστί" ΑΓΑΜΗ ΜΗΤΕΡΑ. Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, που είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει πολλούς και πολλές από εσάς.

Ευτυχισμένος Γάμος

Στο σημερινό Radio Podcast, με αφορμή τον γάμο της ηχολήπτριας του ραδιοφωνικού σταθμού "Ράδιο Ακρόαμα 99,8 fm - Βόλος", Ρεβέκκα Χεν, που συνεργαζόμαστε στις ραδιοφωνικές μου εκπομπές κάθε Παρασκευή 19:00 - 21:00, ακούμε διάφορα tips σχετικά με το πώς θα μπορούσαμε να έχουμε ένα ευτυχισμένο γάμο... Ναι μεν η εκπομπή είναι αφιερωμένη στην Ρεβέκκα, αλλά απευθύνεται και σε όλους εμάς νέους και παλιούς που θέλουμε να έχουμε έναν πραγματικό ευτυχισμένο γάμο.

Bullying

Στο σημερινό Radio Podcast, μιλάμε για ένα θέμα που τον τελευταίο καιρό απασχολεί ιδιαίτερα όλο και περισσότερους ανθρώπους. Το Bullying. Εξηγούμε τί είναι το Bullying και που το συναντάμε. Στην συνέχεια εστιαζόμαστε στο Bullying που λαμβάνει χώρα σε σχολικά περιβάλλοντα. 
Αναλύουμε λίγο τα προφίλ των εμπλεκόμενων πλευρών και προτείνουμε πράγματα που θα μπορούσαν να κάνουν: οι δάσκαλοι / καθηγητές, οι γονείς που τα παιδιά τους δέχονται Bullying, οι γονείς που τα παιδιά τους ασκούν Bullying, και τέλος τα ίδια τα παιδιά που δέχονται Bullying.
 

Ο σημαντικός ρόλος των μαλλιών μας

Στο σημερινό Radio Podcast, η Δέσποινα Καζαντζή, μέλος της Haute Coiffure Ελλάδος και Γαλλίας και μέλος της ομάδας των pro – artists της Loreal, συζητά μαζί μας για... μαλλιά. 

Μας εξηγεί το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν.  

Τι σημαίνει ποιότητα υγείας μαλλιών. 

Ποιοι είναι οι εξωτερικοί και εσωτερικοί παράγοντες που την  επηρεάζουν. 

Ποιος είναι ο Ειδικός Επαγγελματίας φροντίδας Μαλλιών και τι κάνει.

Μας ταξιδεύει για λίγο σε πολιτισμούς που άφησαν το στίγμα τους ανεξίτηλα γραμμένο στην Ιστορία και αποτελούν έμπνευση στην σημερινή εποχή. 

και απαντά σε πολλές ερωτήσεις που εσείς θέσατε...

Διαχείριση προβλημάτων - Επανεκκίνηση - Αλκοολισμός

Aυτό το Radio Podcast,  χωρίζεται σε τρία μέρη. 

Στο πρώτο μέρος μιλάμε γενικά για την διαχείριση δυσκολιών - προβλημάτων και για επανεκκίνηση.

Στο δεύτερο μέρος απαντώνται συγκεκριμένα ερωτήματα φίλων ακροατών και

Στο τρίτο μέρος μιλάμε για τον αλκοολισμό. 

Προσωπική Ανάπτυξη

Σ' αυτό το Radio Podcast, κάνουμε μια εισαγωγή στον τομέα της Προσωπικής Ανάπτυξης και απαντάμε σε ερωτήματα και θέματα που έχετε θέσει και σχετίζονται με το εάν  αλλάζει ο άνθρωπος, τη διαχείριση πόνου, ότι τα πάντα στη ζωή αλλάζουν, το παιχνίδι τελειώνει όταν δεν κάνουμε τίποτα, υπομονή δεν σημαίνει αναμονή, νέες συνήθειες,  

Πες μου, πώς τα κατάφερες

Αντώνης Σαμαράς

Για την Ιστορία, η καλαθοσφαίριση μας ήρθε από την Αμερική και μέχρι σήμερα είναι το 20 δημοφιλέστερο ομαδικό άθλημα στον κόσμο. Στις αρχές Δεκεμβρίου του 1891, ο Καναδός Δρ. Τζέιμς Νάισμιθ, καθηγητής φυσικής αγωγής στο Εκπαιδευτήριο της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων YMCA (σημερινό Κολλέγιο Σπρίνγκφιλντ στη Μασαχουσέτη, Η.Π.Α.), προσπαθούσε να κρατήσει μία τάξη δραστήρια με την οποία έκανε μάθημα μια βροχερή μέρα. Έψαξε ένα δυναμικό παιχνίδι εσωτερικού χώρου και στα κατάλληλα επίπεδα φυσικής κατάστασης κατά τη διάρκεια του μακρύ χειμώνα. Αφού απέρριψε άλλες ιδέες, είτε ως υπερβολικά τραχιές ή ακατάλληλες για κλειστά γυμναστήρια, έγραψε τους βασικούς Κανόνες της Καλαθοσφαίρισης και κάρφωσε ένα καλάθι για ροδάκινα, σε ύψος 3,03 μέτρων.  Σε αντίθεση με τα σύγχρονα δίχτυα καλαθοσφαίρισης, αυτό το καλάθι ροδάκινων διατηρούσε τον πάτο του, και οι μπάλες έπρεπε να ανακτηθούν με το χέρι μετά από κάθε «καλάθι» ή πόντο που σημειωνόταν. Αυτό αποδείχθηκε αναποτελεσματικό. Έτσι το κάτω μέρος του καλαθιού απομακρύνθηκε. Η καλαθοσφαίριση την πρώτη φορά παίχτηκε με μια μπάλα αμερικάνικου ποδοσφαίρου (ράγκμπι). Οι πρώτες μπάλες που δημιουργήθηκαν ειδικά για την καλαθοσφαίριση ήταν καφέ.  Στα τέλη του 1950  ο Τόνυ Χάινκλ, ψάχνοντας για μια μπάλα που θα είναι πιο ευδιάκριτη για τους παίκτες και τους θεατές, έφερε στο παιχνίδι την πορτοκαλί μπάλα που χρησιμοποιείται σήμερα.   Στο σημερινό podcast «πες μου πώς τα κατάφερες» γνωρίζουμε ένα δικό μας αγαπημένο αθλητή και προπονητή μπάσκετ και ανακαλύπτουμε για άλλη μια φορά πως για όλα όσα θέλουμε να κατακτήσουμε, χρειάζεται επιμονή και αγάπη. Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, για την αγάπη και τις γνώσεις που παίρνει  από την οικογένειά του  και φυσικά για την ακαδημία μπάσκετ Αιολικός!

Ενεργοί Μπαμπάδες (Διονύσης Λογοθέτης)

Σ αυτό το podcast o Διονύσης Λογοθέτης Dionisis Logothetis, μας εξηγεί πώς ο ίδιος και πολλοί άλλοι μπαμπάδες, κατάφεραν να ισορροπήσουν  τις σχέσεις και τις υποχρεώσεις τους σε ότι αφορά στα παιδιά τους, μετά από ένα διαζύγιο.  O Διονύσης Λογοθέτης μοιράζεται μαζί μας, πολύτιμες πληροφορίες για τη σημασία της συνεπιμέλειας  και για τις σημαντικές αλλαγές που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στο γονεϊκό ρόλο των ανδρών, στην ελληνική οικογένεια.  Η προσωπική ιστορία του Διονύση, παραμένει ιδιωτική υπόθεση, ωστόσο στα στοιχεία που συλλέξαμε και αφορούν κυρίως την επαγγελματική ιατρική του ταυτότητα, ως παθολόγος-εντατικολόγος, καταλάβαμε πόσο πολύ αγαπάει τη δουλειά του στο νοσοκομείο της Πάτρας και πόσο λίγος του φαίνεται ο χρόνος που περνάει με τα παιδιά του. Χαρακτηριστικά μας είπε : “έχω χωρίσει τα τελευταία 5 χρόνια και βλέπω τα παιδιά μου μόνο 4 μέρες το μήνα, όσο δηλαδή προβλέπει η δικαστική απόφαση”.

Denys Tsutsayev (Ουκρανός Ακτιβιστής

Έννη Λεβέντη - Γιώργος Δεληκώστας - Denys Tsutsayev  
Στο σημερινό  Radio Podcast της νέας σειράς, με τίτλο «Πες μου πώς τα κατάφερες;»  μιλάμε με τον  ακτιβιστή Ντενύς Τσουτσάγιεβ.  Είναι από τους ανθρώπους που διάλεξαν να μείνουν στην Ουκρανία και να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν ώστε να λήξει αυτός ο πόλεμος και να επικρατήσει η ειρήνη.  Είναι ένας δύσκολος δρόμος και χρειάζεται μεγάλη δύναμη ψυχής για να τα καταφέρει.  
Στη διάρκεια της κουβέντας μας νιώσαμε στενοχώρια, δέος αλλά και μεγάλο θαυμασμό για την απόφασή του και για όλους όσοι επέλεξαν  να μείνουν και να βοηθήσουν. Σήμερα, ο Ντενύς συνεχίζει να ξεπερνά τα εμπόδια και ζητάει από όλους μας να ενισχύσουμε την ομάδα του. Πολλά πυροσβεστικά οχήματα καταστράφηκαν και φυσικά το κράτος αδυνατεί να τα αντικαταστήσει.  Με τη συνδρομή όλων όμως θα τα καταφέρει!   
Στις 24 Φεβρουαρίου, με εντολή του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ  Πούτιν, ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.  Στη διάρκεια αυτού του πολέμου που συνεχίζεται, πάνω από 1.300 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, αλλά  ο αριθμός δεν είναι επίσημος. Δυστυχώς στη διάρκεια των επιθέσεων  στη Μαριούπολη, 115 παιδιά σκοτώθηκαν στη σύγκρουση και 140 τραυματίστηκαν, ενώ το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανέφερε ότι 925 άμαχοι σκοτώθηκαν και 1.496 τραυματίστηκαν. Ωστόσο, οι αρχές στην πολιορκημένη νότια πόλη της Μαριούπολης υπολογίζουν ότι 2.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μόνο σε αυτήν την πόλη.

Αμάρια Κατσανεβάκη

Στο σημερινό Radio Podcast "Πες μου πώς τα κατάφερες" συζητάμε με την στιχουργό, συνθέτρια και ερμηνεύτρια Αμάρια Κατσανεβάκη. Μια γυναίκα που παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας της, έκανε το πάθος της τρόπο ζωής και σήμερα μοιράζεται μαζί μας το μυστικό της επιτυχίας της. Αμάρια, ευχαριστούμε που μας εμπιστεύτηκες το “Sun Kids” για το σήμα των εκπομπών μας. Απολαύστε την....

Μαριάνθη Κυπρίδου (Δυναμικές & Ελεύθερες Βόλου)

Στο σημερινό Radio Podcast, γνωρίζουμε την μοναδική δημοσιογράφο και συγγραφέα ΕΝΝΗ ΛΕΒΕΝΤΗ.  Την ακολουθούμε στο ταξίδι της επαγγελματικής, μέχρι σήμερα, πορείας της, αλλά και ανιχνεύουμε τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια. Συζήτησα μαζί της  για πολλά πράγματα, σε μια προσπάθεια να την γνωρίσω καλύτερα, αλλά ομολογώ ότι το ενδιαφέρον μου επικεντρώθηκε στην  βιωματική συζήτηση που είχαμε για το "τι εστί" ΑΓΑΜΗ ΜΗΤΕΡΑ. Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, που είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει πολλούς και πολλές από εσάς.

Adrian Golemis (Γιατρός των αστροναυτών)

«Από τη γη στη Σελήνη» ... Το μυαλό όλων μας, κάποια στιγμή έχει επιχειρήσει να ονειρευτεί αυτό το ταξίδι. Το άγνωστο διάστημα χρειάζεται οπωσδήποτε ένα δυνατό σώμα για να ανταπεξέλθει στις αφιλόξενες συνθήκες μιας διαστημικής αποστολής. Αυτό το σώμα λοιπόν, των ταξιδευτών του διαστήματος, φροντίζει ο  ‘Ελληνας γιατρός, Αδριανός Γολέμης.  Ο ίδιος έχει πει:  «Το σώμα είναι ένα έξυπνο σύστημα» …. που χρειάζεται έναν οξυδερκή, σχολαστικό παρατηρητή για να λειτουργεί όσο καλύτερα γίνεται , έξω από τα όρια της γης, συμπληρώνουμε εμείς.   Επιχειρήσαμε να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον επιστήμονα, τον   γιατρό των αστροναυτών και κυρίως τον άνθρωπο Αδριανό Γολέμη και να μας πει πώς τα κατάφερε!

Ποικίλης Ύλης

Bowling - Τεχνική

Μετά από μια παύση λόγω καλοκαιρινών διακοπών, και με την ευκαιρία που ξεκίνησε η αγωνιστική σεζόν, είπαμε να κάνουμε πάλι μια κουβέντα με τον Μάρκο Χατζηλία και τον Παναγιώτη Βαρδάκη,  γιατί άλλο; ... Για το Bowling... Σε αυτό το επεισόδιο θα αναλύσουμε λίγο περισσότερο, τα χαρακτηριστικά των καλών αθλητών, αλλά και τι καθορίζει την καλή τεχνική.... Στο τέλος του επεισοδίου παίζουμε ένα παιχνίδι, τον νικητή του οποίου καλείστε να τον αναδείξετε εσείς...

Ερωτική Σχέση χωρίς Σεξ... Αντέχεις;

Με αφορμή, μια συζήτηση που είχα με έναν πελάτη μου, εξετάζουμε το τί γίνεται στην περίπτωση που μέσα σ' ένα γάμο ή μια μακροχρόνια σχέση, υπάρχει μεγάλη έλλειψη ή και απουσία σεξουαλικών επαφών. 
Εξετάζουμε: πιθανές επιπτώσεις, πιθανές αιτίες όπως και το τί θα μπορούσε να κάνει κάποιος άμεσα, στην περίπτωση που δεν του αρέσει η κατάσταση που ζει...   

Bowling - Γνωριμία με το άθλημα

Στο σημερινό Radio Podcast "Μιλάμε για σένα"  φιλοξενούμε τον Παναγιώτη Βαρδάκη και τον Μάρκο Χατζηλία, που μας εισάγουν στον μαγικό κόσμο του Bowling...  Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που βοηθάει πολλούς από εμάς να δούμε το bowling από μία άλλη οπτική γωνία...

Πήλιο: Δάσος ή Ανεμογεννήτριες (Ντεμίνα Μασούλα)

Στο σημερινό Podcast, ένα podcast διαφορετικό από τα άλλα, συζητάμε μαζί με την Ντεμίνα Μασούλα, για την πρόθεση εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Νότιο Πήλιο. Η Ντεμίνα με τον δικό της μοναδικό "καυστικό" λόγο, προσπαθεί να μας κινητοποιήσει ώστε να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας και να σώσουμε ένα πανέμορφο δάσος. Γιατί το σίγουρο είναι ότι όλοι μαζί ΜΠΟΡΟΥΜΕ! ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ! Αντιδρούμε σοβαρά και συγκροτημένα. Συμμετέχουμε άμεσα στη διαβούλευση. Πηγαίνουμε στο https://eprm.ypen.gr εγγραφόμαστε και επιλέγουμε την ενότητα ΑΕΠΟ για Έργα/Δραστηριότητες Α1 (στα έργα /δραστηριότητες για δημοσιοποίηση). Στο κάτω μέρος της σελίδας, γράφουμε το σχόλιο μας. Κινητοποιήστε όσους περισσότερους μπορείτε. Να σώσουμε το νότιο Πήλιο.

Daily Reminder

ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ